€12,95 

Teperberg
Teperberg Impression Chardonnay

Teperberg Impression Chardonnay

Teperberg werd gevestigd in 1870 in Jeruzalem en is daarmee Israël’s oudste wijngaard en tevens de op drie na grootste! Jaarlijks produceert de wijngaard meer dan vijf miljoen flessen wijn voor wijnliefhebbers over de hele wereld. Teperberg is nu een wijngaard vlakbij Tzora aan de voet van de heuvels van Juda. Van oorsprong draagt deze plaats de naam Efrat. 
Motti Teperberg, zoon van Avraham’s grootse kleinzoon, nam de leiding van het management en scherpte de kunst van wijnbouw verder aan. Hij creëerde een persoonlijke touch en verbeterde het fermentatieproces van de wijnmakerij. De wijnmakerij komt overeen met de visie die de familie Teperberg altijd leidde – de oude wijnbouwtraditie behouden, terwijl het voortdurend verbeterd. Vijf generaties zijn van vader naar zoon overgebracht, met inachtneming van een familietraditie.

Dit is een heldere, rijke, goudgele wijn. In de geur hebben we aroma’s van een mooi houtgelagerde chardonnay met tropisch fruit en citrus- en vanilletonen, die in de smaak prachtig terugkomen. Deze Chardonnay heeft een volle smaak, mooie textuur en lange afdronk.

 Wijnsoort Wit
 Kenmerk Droog
 Land Israël
 Herkomst Judea
 Druiven 100% Chardonnay
 Serveertemperatuur 10-12 °C
 Lekker bij Heerlijk bij (gerookte) vis, Gevogelte, Varken, Rund, Quiches, Romige sauzen.

Klik hier voor meer informatie over het oogstjaar.

 €12,95 
Vraag over dit produkt