€29,75 

Wijnkoperij Steinz
Wijnkistje "1884"

Wijnkistje \"1884\"

Wijnkist met schuifdeksel inclusief 2 wijnen van Bodegas Escorihuela Gascon (Mendoza, Argentinië)

Deze Argentijnse bodega is de oudste wijnproducent van Argentinië en is gestart door Miguel Escorihuela Gascon, die in 1880 vanuit Aragon, Spanje naar Argentinië emigreerde. Al snel kwam hij terecht in Mendoza waar het hem lukte om 17 ha. land te kopen waar hij een wijngaard aanlegde. Dit was in het jaar 1884, Bodegas Escorihuela was een feit. Don Miguel werd een grote naam in Argentinië en zijn wijnen behoren tot op de dag van vandaag tot de top uit Argentinië.

1 fles 1884 Syrah Reserve (rood)
De kleur is paars-rood en heeft intense aroma's van gerijpt zwart fruit met hinten van vanille en chocolade. Tevens duidelijk aanwezige houtaroma's. In de mond complex en intens waarbij het hout zeer mooi is versmolten. Mooie Syrah met verfijnde houttoetsen! 8 maanden rijping in 60% frans en 40% Amerikaanse eiken vaten, waarvan 40% van alle vaten nieuw zijn.

1 fles 1884 Viognier Reserve (wit)
Mooie kleur die de verwachting opwekt van een vette, volle wijn, en dat klopt ook. Intense perzik aroma's en in de mond heerlijk vettig en lekker fris, beetje tropisch. Prachtige Viognier wijn. 3 maanden rijping in  Franse eiken vaten.

Dit wijnkistje wordt kompleet afgeleverd met de wijnen op een bedje van houtwol.

 €29,75 
Vraag over dit produkt