€9,50 

Compania Vitivinicola Tandem
Ars in Vitro Tinto Tandem Navarra 2013

Ars in Vitro Tinto Tandem Navarra 2013

Ars in Vitro, betaalbare klasse!

Wat een wijn zeg! Een complexe, modern gemaakte wijn met klassieke trekjes. Je ruikt het al meteen als de fles wordt geopend: geuren van tabak, chocolade en leer. De smaak is sensationeel en is zeer goed gestructureerd. Duidelijk aanwezige tannines maar zacht! Echt een klasse wijn, gemaakt van Tempranillo met wat merlot. Indien wat jong is decanteren gewenst.

Na een korte inweking is de wijn gefermenteerd rond 26 graden in RVS. D.m.v. zwaartekracht  (geen overpompen) is de wijn overgeplaatst naar de lager gelegen betonnen cuves. Hier heeft de wijn minimaal 24 maanden gerijpt waarna de wijn is gebotteld (geen houtrijping).

De naam "Ars in Vitro" is latijns en betekent "Kunst in glas (of fles)". De wijnmakers willen met deze wijn de frisheid en kracht van het relatief koele klimaat van de Yerri vallei in de Navarra tot uiting brengen, zonder aanwezigheid van houttonen.

Klik hier voor meer informatie over Tandem.

 Wijnsoort Rood
 Kenmerk Droog
 Land Spanje
 Herkomst DO Navarra
 Druiven Tempranillo en Merlot
 Serveertemperatuur 18-20 °C
 Lekker bij Deze wijn is perfect bij rundvlees en wild, zoals haas en hert maar ook best lekker bij verschillende harde kazen.
Deze wijn is ook in onze winkel verkrijgbaar.

Klik hier voor meer informatie over het oogstjaar.

 €9,50 
Vraag over dit produkt