€39,75 

Bodega Breca
Brega

Brega

De Brega is het paradepaardje van Bodega Breca. Deze wijn, gemaakt van 100% Garnacha druiven, laat je proeven wat een fantastische wijnen van deze druivensoort gemaakt kan worden! De druiven voor deze topper zijn afkomstig van 2 kleine bergpercelen in het "Marco Real" gebied waarbij de stokken zijn geplant in 1900 en 1911. De wijnbouw is nog traditioneel en wordt volledig met de hand gecultiveerd zonder kunstmatige bestrijdingsmiddelen. De bodem bestaat uit ijzerrijk leisteen en kwartsgronden. Het klimaat is continentaal met flinke temperatuursverschillen tussen dag en nacht en extreem lage neerslag.

De gisting wordt spontaan op gang gebracht door de natuurlijk aanwezige gisten in RVS cuves van 2.500 liter. Na de malolactische fermentatie rijpt de wijn voor 20 maanden in houten vaten. De eerste 10 maanden in 40% nieuwe eikenhouten vaten en 60% in gebruikte vaten. De volgende 10 maanden wordt doorgebracht in demi-muids van 600 liter.

Dit is een zeer intense wijn met flinke body die toch mooi gebalanceerd wordt door de mooie zuren. De leisteenbodems geven de Brega een fenomenale mineraliteit. Deze wijn is een prachtig wijnavontuur op zich!

Klik hier voor meer informatie over Bodegas Breca.

 Wijnsoort Rood
 Kenmerk Droog
 Land Spanje
 Herkomst DO Calatayud – Aragon
 Druiven 100% Garnacha de Aragon
 Serveertemperatuur 16-18 °C
 Lekker bij Genietwijn voor de betere momenten van het leven. Natuurlijk ook perfect te combineren bij uiteenlopende gerechten.
Deze wijn is ook in onze winkel verkrijgbaar.

Klik hier voor meer informatie over het oogstjaar.

 €39,75 
Vraag over dit produkt