€47,95 

Teperberg
Teperberg Legacy Cabernet Franc

Teperberg Legacy Cabernet Franc

Teperberg werd gevestigd in 1870 in Jeruzalem en is daarmee Israël’s oudste wijngaard en tevens de op drie na grootste! Jaarlijks produceert de wijngaard meer dan vijf miljoen flessen wijn voor wijnliefhebbers over de hele wereld. Teperberg is nu een wijngaard vlakbij Tzora aan de voet van de heuvels van Juda. Van oorsprong draagt deze plaats de naam Efrat. 
Motti Teperberg, zoon van Avraham’s grootse kleinzoon, nam de leiding van het management en scherpte de kunst van wijnbouw verder aan. Hij creëerde een persoonlijke touch en verbeterde het fermentatieproces van de wijnmakerij. De wijnmakerij komt overeen met de visie die de familie Teperberg altijd leidde – de oude wijnbouwtraditie behouden, terwijl het voortdurend verbeterd. Vijf generaties zijn van vader naar zoon overgebracht, met inachtneming van een familietraditie.

Wat een klasse! Een geur van zwarte pruimen en bessen. In de mond smaken van rode bessen, zwarte bessen, aardbei, granaatappel en mokka met een lichte hint van eucalyptus. Een mooi subtiel samenspel van zuren en zachte tannines met een volle, complexe, lange afdronk. Een wijn waarin je iedere keer weer nieuwe smaken in blijft ontdekken.

De Cabernet Franc druif blijkt het in Israël ontzettend goed te doen en dat blijkt ook wel als je deze wijn proeft!

 Wijnsoort Rood
 Kenmerk Droog
 Land Israël
 Herkomst Judea
 Druiven 100% Cabernet Franc
 Serveertemperatuur 17-19 °C
 Lekker bij Heerlijk bij (gebraden) Kalf, Rund, Wild, Lamsvlees, Paddenstoelen.

Klik hier voor meer informatie over het oogstjaar.

 €47,95 
Vraag over dit produkt