€27,95 

Teperberg
Teperberg Essence Cabernet Sauvignon

Teperberg Essence Cabernet Sauvignon

Teperberg werd gevestigd in 1870 in Jeruzalem en is daarmee Israël’s oudste wijngaard en tevens de op drie na grootste! Jaarlijks produceert de wijngaard meer dan vijf miljoen flessen wijn voor wijnliefhebbers over de hele wereld. Teperberg is nu een wijngaard vlakbij Tzora aan de voet van de heuvels van Juda. Van oorsprong draagt deze plaats de naam Efrat. 
Motti Teperberg, zoon van Avraham’s grootse kleinzoon, nam de leiding van het management en scherpte de kunst van wijnbouw verder aan. Hij creëerde een persoonlijke touch en verbeterde het fermentatieproces van de wijnmakerij. De wijnmakerij komt overeen met de visie die de familie Teperberg altijd leidde – de oude wijnbouwtraditie behouden, terwijl het voortdurend verbeterd. Vijf generaties zijn van vader naar zoon overgebracht, met inachtneming van een familietraditie.

Dit is een grootse wijn! Een geur van zwarte bessen, bramen, rode bessen, vanilletonen en milde kruiden. In de mond hebben we tonen van cassis, rood fruit, kruidigheid en koffie. Een intense rode wijn met de smaak van zongerijpt fruit. Goed geïntegreerde tannines en een mooie, zachte afdronk. 

 Wijnsoort Rood
 Kenmerk Droog
 Land Israël
 Herkomst Judea
 Druiven 100% Cabernet Sauvignon
 Serveertemperatuur 17-19 °C
 Lekker bij

Gaat goed samen met biefstuk, gegrild vlees, stoofschotels met paprika, romige kaas, hard belegen kazen, champignons.

Klik hier voor meer informatie over het oogstjaar.

 €27,95 
Vraag over dit produkt