P.O.A. 

Quinta Ribeiro Santo
Ribeiro Santo Pinha tinto

Ribeiro Santo Pinha tinto

Dit Portugese wijnhuis ligt in Carregal Sal (Dao) en is eigendom van de beroemde wijnmaker Carlos Lucas. Hij wilde wijnen produceren met zijn eigen persoonlijkheid. De quinta was vroeger eigendom van een lokale priester, omgeven door een riviertje, vandaar de naam 'Heilige Rivier' oftewel Quinta do Riberio Santo.

Dit is een aromatische, droge rode wijn. Robijnrood van kleur met violetkleurige tonen. Aroma’s van zwarte moerbeien en zwarte bessen. De wijn is fris, fruitig en met een zeer elegant smaakprofiel. Medium body en aanwezige tannine, goed geïntegreerde zuurgraad en een expressieve finish.

De wijngaard is aangeplant volgens de traditionele methode, in arme granieten grond, met grote stenen uitstulpingen en een magnifiek uitzicht op de hoogvlakte van de berg Serra da Estrela. De gehele wijngaard is aangeplant volgens een geïntegreerd productie systeem. Er is geoogst eind September, handmatig, in kleine kratten van 18 kg, na een uitgebreide selectie van de beste druiven in de wijngaard.

De druiven worden ontsteelt en verplaatst naar kleine RVS tanks. Alwaar de druiven na 24 uur inweking op lage temperaturen zijn begonnen aan de vergisting met geselecteerde gisten. De vergisting duurt 12 dagen met een aansluitend overpompen voor goede kleurzetting en aroma ontwikkeling. Na de vergisting is de wijn opgeslagen in RVS tanks, zodat de aroma’s en smaak zich verder hebben kunnen ontwikkelen. Dit is een wijn met een superhoge prijs-kwaliteit verhouding.

 Wijnsoort Rood
 Kenmerk Droog
 Land Portugal
 Herkomst DOC Dao
 Druiven

Touriga Nacional, Alfrocheiro, Tinto-Roriz 

 Serveertemperatuur 10-12 °C
 Lekker bij Traditioneel Portugese keuken, stoofgerechten, rijstgerechten met gevogelte (eend) en ovengerechten met kabeljauw..
Deze wijn is ook in onze winkel verkrijgbaar.

Klik hier voor meer informatie over het oogstjaar.

Voor meer informatie
kunt u contact opnemen
 P.O.A. 
Vraag over dit produkt