P.O.A. 

Quinta Ribeiro Santo
Ribeiro Santo Pinha branco

Ribeiro Santo Pinha branco

Dit Portugese wijnhuis ligt in Carregal Sal (Dao) en is eigendom van de beroemde wijnmaker Carlos Lucas. Hij wilde wijnen produceren met zijn eigen persoonlijkheid. De quinta was vroeger eigendom van een lokale priester, omgeven door een riviertje, vandaar de naam 'Heilige Rivier' oftewel Quinta do Riberio Santo.

Dit is een aromatische, droge witte wijn met tropische tonen. Kristal bleek, lichtgeel van kleur. Aroma’s van tropisch fruit als perzik, passiefruit en een vleugje mandarijn. De smaak is fris, jong en levendig en heeft een lange maar lichte finale.

De wijngaard is aangeplant volgens de traditionele methode, in arme granieten grond, met grote stenen uitstulpingen en een magnifiek uitzicht op de hoogvlakte van de berg Serra da Estrela. De gehele wijngaard is aangeplant volgens een geïntegreerd productie systeem. De oogst vond handmatig plaats, in kleine kratten van 18 kg, na een uitgebreide selectie van de beste druiven in de wijngaard.

De wijnbereiding is traditioneel. De druiven worden ontsteelt en onmiddellijk geperst in een pneumatische pers. De vergisting heeft plaatsgevonden in roestvrijstalen tanks voorzien van temperatuurcontrole op circa 16 graden gedurende drie weken. Om alle aroma’s te handhaven vindt opslag alleen plaats in RVS tanks.

 Wijnsoort Wit
 Kenmerk Droog
 Land Portugal
 Herkomst DOC Dao
 Druiven

Malvasia-Fina, Encruzado en Bical

 Serveertemperatuur 10-12 °C
 Lekker bij Als aperitief of bij fijne visgerechten, sushi, groene salades (al dan niet inclusief fruit) of wit vlees. Zachte kazen.
Deze wijn is ook in onze winkel verkrijgbaar.

Klik hier voor meer informatie over het oogstjaar.

Voor meer informatie
kunt u contact opnemen
 P.O.A. 
Vraag over dit produkt