€82,50 

Quinta do Vale Meao
Quinta do Vale Meao 2014

Quinta do Vale Meao 2014

Met deze wijn heeft u een waar meesterstukje in handen! Hét vlaggeschip van dit topwijnhuis uit de Douro dat tevens de meest bekende quinta van Portugal is.

De geschiedenis van deze Quinta gaat terug tot 1877 toen er onder de naam Ferreira voornamelijk Port werd gemaakt. Maar sinds 1998 besloten vader en zoon de Olazabal om samen een droge Douro te gaan maken. En met succes! Het jaar erna werd hun wijn al gekozen tot de beste van Portugal. Alle wijnen die zij nu maken staan garant voor een authentieke beleving van de Douro wijnen, uiteraard gemaakt van de typische portugese druivensoorten uit de Douro regio. Quinta do Vale Meão  behoort tot de top van Portugal en je proeft waarom dat zo is!

Het drinken van deze wijn, die gemaakt is van diverse authentieke Portugese druiven, is een avontuur op zich, waarbij u zeer waarschijnlijk in een "Wow" stemming komt, althans, hier spreken ze over bij "The Wine Advocate"! De Meao 2011 stond in de Winespectator Top 100 van 2014 in de top 3! 

Na de wijnbereiding heeft deze wijn nog 18 maanden gerijpt in Franse barriques, waarvan 80% nieuwe en 20% in vaten die voor de 2e keer zijn gebruikt. Alle ingredienten dus voor een complexe topwijn!

 Wijnsoort Rood
 Kenmerk Droog
 Land Portugal
 Herkomst Douro DOC
 Druiven

 58% Touriga Nacional, 35% Touriga Franca, 5% Tinta Barroca en 2% Tinta Roriz

 Serveertemperatuur 16-18 °C
 Vermeldingen De Meao 2011 stond in de Winespectator Top 100 van 2014 in de top 3! 
Deze wijn is ook in onze winkel verkrijgbaar.

Klik hier voor meer informatie over het oogstjaar.

 €82,50 
Vraag over dit produkt