Over WijnDistrict

WijnDistrict is de webwinkel van Wijnkoperij Steinz uit Almere. Wij leveren onze wijnen al sinds 2004 en vanaf 2015 ook vanuit onze gezellige winkel in Almere. Wij bieden een mooi en kwalitatief assortiment wijnen voor alle wijnliefhebbers. Daarnaast leveren wij ook wijnen aan restaurants, bedrijven en instellingen. Naast ons assortiment wijnen leveren wij ook olijfolie en andere delicatessen. Natuurlijk kunt u ook bij ons terecht voor wijnaccessoires en wijnkoelkasten. Wij zijn dealer van de wijnklimaatkasten en wijnbewaarkasten van de merken Liebherr en Avintage.

Wijn
Wat is dat toch, dat wijn zo'n aantrekkingskracht heeft? Dat een, op zich relatief eenvoudig product, zoveel emoties, plezier en beleving kan geven? Het blijft elke keer weer een geliefd onderwerp van veel liefhebbers om er over te schrijven te praten of simpelweg alleen maar van te genieten met of zonder goed gezelschap.

Een eenvoudig product?
Natuurlijk is het te kort door de bocht om te stellen dat wijn een eenvoudig product is. Eigenlijk is wijn helemaal niet eenvoudig. Als je je gaat verdiepen in de ontstaansgeschiedenis "van druifje tot wijn" blijkt er onderweg toch veel te gebeuren wat de miljoenen verschillende smaken en verschijningsvormen beïnvloed! En in de zin van, even een flesje wijn opentrekken, inschenken en wegklokken, kan wijn weer zo simpel zijn. Er zijn wereldwijd zoveel verschillende soorten wijnen (alleen al in Frankrijk zijn er al ca. 49.000 verschillende wijnproducenten), met elk hun eigen verhaal, de grondsoorten, het druivenras, het beheer in de wijngaard, de klimatologische omstandigheden, de wijze en het moment van oogsten, de wijnbereiding, de rijping, enz. dat het logisch is dat er zoveel over te weten en vertellen valt. Nadat we dan een fles hebben opengetrokken en een glas met het heerlijke sap hebben gevuld kunnen we ruiken, proeven en daarna doorslikken. Nu valt er pas echt wat te beleven: Wat ruik ik? Wat proef ik? Wat blijft er hangen?

Allemaal erg leuk en interessant maar moet dat dan ook allemaal?
Mijn stellige mening is: Nee! Geniet van wijn zoals je dat zelf wil! Voor de een is dat een uitvoerige smaakbeleving met alle bijbehorende details over geur en smaak en voor een ander is de wijn na een slok simpelweg lekker of niet. Zo eenvoudig kan wijn dus ook zijn!

Wijnkoperij Steinz & Wijndistrict staan voor "Bourgondisch genieten", anders gezegd: Geniet op je eigen manier, alleen of met goed gezelschap, van het fantastische product: Wijn! Wij doen er alles aan om u mooie, bijzondere, eenvoudige of complexe maar altijd buitengewoon lekkere én betaalbare wijnen aan te bieden!

Wij richten ons op de "bourgondische" wijnliefhebber en bieden eerlijke, betaalbare genietwijnen!

Ons assortiment
Ons doel is niet om de grootste wijnhandel met het grootste assortiment te zijn maar om een interessant assortiment wijnen te leveren uit de meest bekende wijnlanden/gebieden. Uitgangspunten voor de keuze van een bepaalde wijn zijn uiteraard smaak en kwaliteit maar ook interessante wijnhuizen of bijzondere wijnboeren.
Voor vragen of suggesties over ons assortiment kunt u altijd contact met ons opnemen door even te bellen of een e-mail te sturen naar: info@wijndistrict.nl.

Wij wensen u veel (wijn)plezier in onze webwinkel!

Arjan Steinz