€49,95 

Gautherot
Champagne Millésime

Champagne Millésime

Gemaakt door de familie Gautherot die als 1 van de oudste Champagnehuizen al sinds 1695 prachtige wijnen maakt. De oude kleine wijnpers die zij nog hebben staan werd vroeger al door alle wijnboeren van het dorp gebruikt omdat zij de enige waren met een pers.In deze zuidelijke Côte des Bars streek is de grond zeer bijzonder. Het bestaat voornamelijk uit Kimmeridge klei/kalk, dus de fossiele kalk die ook in Chablis te vinden is, ook weer niet zo verwonderlijk want Chablis ligt hier maar zo’n 60 kilometer vandaan!

Deze Top Champagne met oogstjaar is gemaakt van de oudste wijnstokken van het Domein en wordt allen gemaakt in goede oogstjaren. De Millésime heeft meer dan 40 maanden gerijpt in de kelders van het domein en is gemaakt van 70% Pinot Noir en 30% Chardonnay. 

De Champagne heeft een prachtige goudgele kleur en de bubbels zijn buitengewoon fijn en licht. De geur is complex en rijk met bloemige tonen en gekonfijt fruit, evoluerend in de loop der jaren naar brioches en kweepeer. Heerlijk zacht.

 Wijnsoort Mousserend (wit)
 Kenmerk Droog (Brut)
 Land Frankrijk
 Herkomst Champagne AC
 Druiven 70% Pinot Noir, 30% Chardonnay
 Serveertemperatuur 8-10 °C
Deze wijn is ook in onze winkel verkrijgbaar.

Klik hier voor meer informatie over het oogstjaar.

 €49,95 
Vraag over dit produkt