€79,50 

Gautherot
Champagne Cuvée Notes Blanches

Champagne Cuvée Notes Blanches

Gemaakt door de familie Gautherot die als 1 van de oudste Champagnehuizen al sinds 1695 prachtige wijnen maakt. De oude kleine wijnpers die zij nog hebben staan werd vroeger al door alle wijnboeren van het dorp gebruikt omdat zij de enige waren met een pers.In deze zuidelijke Côte des Bars streek is de grond zeer bijzonder. Het bestaat voornamelijk uit Kimmeridge klei/kalk, dus de fossiele kalk die ook in Chablis te vinden is, ook weer niet zo verwonderlijk want Chablis ligt hier maar zo’n 60 kilometer vandaan!

De familie Gautherot maakt Champagne met respect voor natuur en milieu; zij beschikken over het Terra Vitis certificaat. Alle druiven worden handmatig geplukt en alleen de beste druiven halen de sorteertafel. Hier worden alle druiven ook weer handmatig gesorteerd. Al hun Champagnes worden gemaakt van de eerste persing van de druiven. Dus alleen het allerbeste en meest geconcentreerde sap wordt gebruikt. En dat proeft u terug in de smaak!

Deze Cuvée Notes Blanches rijpt minimaal 50 maanden in de kelders van het domein en heeft een classificatie extra-brut met een dosage van 5mg/l. Een Champagne voor de echte liefhebber.

In het glas heeft deze Champagne een prachtige mousse, de kleur is licht goud en in geur en smaak treft u tonen van rijpe peer en witte perzik en op de achtergrond wat zachte citrustonen. In de afdronk komt de zachte smaak van caramel en toast naar boven. Een complexe Champagne met een breed palet  aan geur en smaak!

Deze sublieme wijn is heerlijk als aperitief maar combineert ook heel goed met diverse soorten witvis, kreeft of een mooie jonge Chaource kaas uit de omgeving. 

 Wijnsoort Mousserend (wit)
 Kenmerk Droog (Extra Brut)
 Land Frankrijk
 Herkomst Champagne AC
 Druiven 80% Pinot Blanc, 20% Chardonnay
 Serveertemperatuur 8-10 °C
Deze wijn is ook in onze winkel verkrijgbaar.

Klik hier voor meer informatie over het oogstjaar.

 €79,50 
Vraag over dit produkt