€13,75 

Drouet Frères
Coteaux du Layon - Prestige du Plessis

Coteaux du Layon - Prestige du Plessis

Drouet Frères bestaat al sinds 1880 en is begonnen als handelshuis in het district Nantes (Loire).
Sinds 1950 maken zij ook hun eigen wijnen, waarbij deze Sauvignon Privilège je direct laat proeven wat voor mooie (én betaalbare) wijnen ze kunnen maken! Inmiddels staat het bedrijf onder leiding van Jean Philippe Drouet. Hij streeft ernaar om wijn te maken met een duidelijke terroirexpressie door middel van een natuurvriendelijke wijnbereiding zonder gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen. Het huis is aangesloten bij de organisatie Terra Vitis.

Dit is een heerlijke mildzoete dessertwijn met een indrukwekkende diepte in de smaak, gemaakt via het "Pouriture Noble" principe, oftewel "edele rotting" net zoals de meer bekende Sauternes wijnen uit de Bordeaux. 
De overrijpe druiven worden in meerdere ronden handmatig geselecteerd en geplukt als de druif aangetast is door de "edele" schimmel. Nadat de wijn is gemaakt onstaat er een bijzondere, zoete en zeer delicate smaak.

Deze wijn heeft exotische geuren aangevuld met nuances van honing en rijpe abrikoos. Een ranke zuurgraad zorgt voor een mooie elegantie en frisheid.

 Wijnsoort Wit (Dessertwijn)
 Kenmerk Zoet (Vin liquoreux)
 Land Frankrijk
 Herkomst Coteaux du Layon, Loire 
 Druiven Chenin Blanc
 Serveertemperatuur 8-10 °C
 Bijzonderheden Heerlijk als aperitief of in combinatie met foie gras op brioche.
Deze wijn is ook in onze winkel verkrijgbaar.

Klik hier voor meer informatie over het oogstjaar.

 €13,75 
Vraag over dit produkt