€21,95 

Domaine du Grand Ormeau
Domaine du Grand Ormeau, Lalande de Pomerol

Domaine du Grand Ormeau, Lalande de Pomerol

Het wijndomein Domaine du Grand Ormeau is al decennia lang in familiehanden en is vernoemd naar de oprichter Jean-Paul Garde. Het totale wijngaardbezit omvat 21 hectare aan wijngaarden met eigendommen in: Pomerol, Lalande de Pomerol en Montagne-Saint-Emilion.  De missie van de familie is door de jaren heen hetzelfde gebleven met altijd een vooruitstrevende, moderne manier van werken en een nimmer afnemende zucht naar kwaliteitsverbetering.

In de kelder en wijngaard wordt zeer conscientieus gewerkt met respect voor de natuur en een zo rijp mogelijke verwerking van de oogst. In de kelder is het gehele vinificatieproces gericht op een maximale extractie van aroma's en kleurstoffen. De wijnen zijn hierdoor rijk en intens van karakter.  

In de prestigieuze wijngids Le Guide Hachette des Vins 2010 verkreeg de familie 1 ster met de jaargang 2006 van Domaine du Grand Ormeau 2006.

Krachtige wijn met een mooie houtrijping. De kleur is donker paarsrood. Elegante aanzet met een accent op bosbes en braam. Veel diepgang in de smaak met complexe tannine structuur. Lange afdronk.

 Wijnsoort Rood
 Kenmerk Droog
 Land Frankrijk
 Herkomst Lalande de Pomerol AoC, Bordeaux
 Druiven Merlot, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon
 Serveertemperatuur 16-18 °C
 Lekker bij Rundvlees, wildzwijn, stamppot rauwe andijvie met spekjes. Suddergerechten, Stoofpotten met champignons en ui..
Deze wijn is ook in onze winkel verkrijgbaar.

Klik hier voor meer informatie over het oogstjaar.

 €21,95 
Vraag over dit produkt