€14,95 

Château Saint-Roch
Saint-Roch Lirac Rouge

Saint-Roch Lirac Rouge

Wat een wijn! Heerlijke, verleidelijk aroma's met o.a. rijp rood en zwart fruit, leer, truffel nuances en specerijen. De structuur is elegant en vlezig. Een gulle smaak met mooi vervlochten tannines.

Lirac, gelegen op de rechteroever van de Rhône, verkreeg zijn herkomstbenaming in 1947. De gemeente behoort tot de cru's van het zuidelijke Rhônedal. De appellation geldt voor zowel rood, rosé als wit. De rode wijnen zijn overwegend soepel, kruidig en tamelijk verfijnd van karakter, met in de regel een schappelijk prijskaartje. Het bijzondere terroir, een combinatie van verhard kalkgesteente (Lirac) en rode kleiaarde met zand (Côtes du Rhône), het mediterrane klimaat, samen met de tamelijk oude wijnstokken van meer dan 35 jaar, leveren karaktervolle wijnen op. Een soepele tanninestructuur, kruidige en geconcentreerde smaak en een verfijnd karakter zijn de algemene kenmerken van deze wijnen.

Klik hier voor meer informatie over Chateau Saint-Roch.

 Wijnsoort Rood
 Kenmerk Droog
 Land Frankrijk
 Herkomst Lirac AoC, zuidelijke Rhône
 Druiven 55 % Grenache Noir, 25 % Syrah, 10 % Cinsault en 10 % Mourvèdre
 Serveertemperatuur 17-19 °C
 Lekker bij Gebakken rundvlees met groenten, gebraden haas gemarineerd in kruiden (o.a. laurier, rozemarijn) en Liracwijn, wildgerechten met truffel en champignons.

Klik hier voor meer informatie over het oogstjaar.

 €14,95 
Vraag over dit produkt