€15,95 

Château Saint-Roch
Saint-Roch Lirac Blanc

Saint-Roch Lirac Blanc

Deze wijn is lichtgeel met groene hints, zeer helder, bloemen, fris en levendig, citrus. Fris en aromatisch, mooie ronde wijn met een lange afdronk. Voor 35% gefermenteerd op hout!

Lirac, gelegen op de rechteroever van de Rhône, verkreeg zijn herkomstbenaming in 1947. De gemeente behoort tot de cru's van het zuidelijke Rhônedal. De appellation geldt voor zowel rood, rosé als wit. De rode wijnen zijn overwegend soepel, kruidig en tamelijk verfijnd van karakter, met in de regel een schappelijk prijskaartje. Het bijzondere terroir, een combinatie van verhard kalkgesteente (Lirac) en rode kleiaarde met zand (Côtes du Rhône), het mediterrane klimaat, samen met de tamelijk oude wijnstokken van meer dan 35 jaar, leveren karaktervolle wijnen op. Een soepele tanninestructuur, kruidige en geconcentreerde smaak en een verfijnd karakter zijn de algemene kenmerken van deze wijnen.

Klik hier voor meer informatie over Chateau Saint-Roch.

 Wijnsoort Wit
 Kenmerk Droog
 Land Frankrijk
 Herkomst Lirac AC, zuidelijke Rhône
 Druiven 50 % Grenache Blanc, 30% Clairette, 10% Rousanne en 10% Viognier.
 Serveertemperatuur 10-12 °C
 Lekker bij Excellent als aperitief, of als begeleider van delicate vis (en papillotte met groenten) of gegrilde vis, wit vlees, gevogelte in een romige saus of geitenkaas..

Klik hier voor meer informatie over het oogstjaar.

 €15,95 
Vraag over dit produkt