€15,75 

Château Haute-Fonrousse
Monbazillac

Monbazillac

In het hart van de Périgord, regio Gascogne, bevindt zich het Château Haute Fonrousse. Het familiedomein omvat wijngaarden die zich utstrekken over Monbazillac en Pomport.

Het dagelijkse leven in en rondom het wijnhuis kent geen stress en volgt het natuurlijke ritme van de wijngaard. Het wijngaardbezit omvat in totaal 50 hectare aan wijngaarden, gelegen op  plateaus, valleien en heuvels. Moderne wijngaardtechnieken gaan hand in hand met traditionele vormen van wijnbouw. Het onderhoud en de verzorging van de wijngaard vindt zoveel mogelijk met de hand plaats. In de kelder wordt gewerkt met de modernste wijngaardtechnieken.

Het resultaat is een edelzoete wijn met mineralen en veel elegantie. Bleke, goudgele kleur. Geconcentreerd aroma met geconfituurd fruit van abrikozen, sinaasappel en honing. Levendige souplesse, elegant. Mooie balans tussen fruit en zuren.    

 Wijnsoort Dessertwijn (wit)
 Kenmerk Zoet
 Land Frankrijk
 Herkomst Monbazillac AC, Zuid-West Frankwijk
 Druiven

60% Semillon, 20% Sauvignon Blanc, 20% Muscadelle

 Serveertemperatuur 8-10 °C
 Lekker bij Door zijn lichtvoetige structuur zeer geschikt als aperitief. Heerlijk bij foie gras of andere soorten paté of bij zoete desserts, waaronder fruitbavarois en diverse soorten patisserie.
Deze wijn is ook in onze winkel verkrijgbaar.

Klik hier voor meer informatie over het oogstjaar.

 €15,75 
Vraag over dit produkt