€39,95 

Château de la Gardine
Châteauneuf-du-Pape Rouge Cuvée Tradition

Châteauneuf-du-Pape Rouge Cuvée Tradition

Een befaamde Châteauneuf-du-Pape. Intens en donker van geur en smaak. Zwart fruit, specerijen verweven met geroosterde koffiebonen en nuances van cacao. Krachtige smaak met accent op specerijen en bramen, bosbessen en zwarte kers,geaccentueerd door een vlezige, zachte tanninestructuur. Geconcentreerde afdronk die nu vraagt om beluchting, dus ruim van tevoren openen.

De Châteauneuf-du-Pape wijnen van La Gardine genieten een grote naamsbekendheid. De constante kwaliteit en de prachtige uitstraling van de flessen maken deze wijnen erg geliefd. Oprichter van Château de la Gardine is Gaston Brunel en is nog steeds in familiehanden. De wijngaarden bezitten een complexe bodemsamenstelling en bestaan uit o.a. gletsjerkeien en complexe kalklagen. Oude wijnstokken en traditionele wijnbouwtechnieken samen met een strenge selectie van de oogst zorgen voor uiterst geconcentreerde terroirwijnen. De uiteindelijke cuvée is samengesteld uit diverse druivenrassen (in Châteauneuf-du-Pape zijn hiervoor 18 soorten toegestaan, waaronder enkele witte variëteiten). Voor de rode Cuvée van Château de la Gardine zijn de belangrijkste variëteiten de Grenache Noir, Syrah en Mourvèdre. De percentages verschillen jaarlijks, afhankelijk van de jaargang. De belangrijkste druif in de samenstelling is de Grenache Noir.De wijnkelders van Château de la Gardine liggen diep uitgegraven in de rotsen. Hier staan 500 liter eikenhouten vaten waarin een groot deel van de wijn wordt opgevoed. Een klein percentage ondergaat een rijping op kleinere barriques, waarna de uiteindelijke blend plaatsvindt.

 Wijnsoort Rood
 Kenmerk Droog
 Land Frankrijk
 Herkomst Châteauneuf-du-Pape AC, zuidelijke Rhône
 Druiven

70% Grenache, 10% Syrah, 15% Mourvedre, 5% Muscardin

 Serveertemperatuur 17-19 °C
 Lekker bij

Provencaalse stoofpot,geroosterd varkensvlees, lamsbout. Ook goed inzetbaar bij fazant, stoofgerechten ingekookt met wijn en gerijpte, overjarige kaassoorten..

Deze wijn is ook in onze winkel verkrijgbaar.

Klik hier voor meer informatie over het oogstjaar.

 €39,95 
Vraag over dit produkt