Domaine Sangouard-Guyot

Domaine Sanguoard-Guyot is al een familiebedrijf sinds de 19e eeuw. in 1997 nam Pierre-Emmanuel het wijnhuis over van zijn grootvader en in 2000 ook nog een wijnhuis van zijn schoonfamilie. Sindsdien werken Pierre-Emmanuel en zijn vrouw Catherine hard om topwijnen te maken in met name Pouilly-Fuissé. Ze bezitten ook wijngaarden in Macon en Saint-Veran.

De wijngaarden van Sanguoard-Guyot zijn perfect gelegen. De weersomstandigheden en de blootstelling aan de warmte van de zon (zuid / zuid-oost) zijn essentieel om een wijn van hoge kwaliteit te maken maar toch is het de bodem die karakter aan de wijn geeft! Het begrip terroir is op hun wijnen zeker van toepassing. Ze hebben het geluk dat er veel afzonderlijke stukken grond (34 in totaal) op verschillende klei-kalkstenen bodems zijn geplant. Al hun wijnen hebben zeer duidelijke aroma's door het wijnmaak- en rijpings proces (nieuwe eiken vaten, 5 en 10 jaar oude vaten en thermo-gereguleerde tanks, afhankelijk van de verschillende terroirs).

Ze werken ook zeer duurzaam want om het milieu te beschermen, worden bestrijdingsmiddelen tot een minimum beperkt. Alle percelen met wijnstokken worden geploegd, waardoor de bodem wordt belucht, hierdoor vinden de wortels de voedingsstoffen die ze nodig hebben. Verder worden de wijnstokken zo hoog en dicht mogelijk gesnoeid om het proces van fotosynthese te optimaliseren.

De oogst geschied altijd handmatig en met de grootste zorg om zo alleen de rijpe en goede druiven te oogsten. Hierna worden de druiven zeer zacht en langzaam geperst. Hierna wordt het sap gefermenteerd en rijpt de wijn minimaal 10 maanden op de Lie (bezinksel) onder weekelijkse "battonage".

Kortom: Superkwaliteit uit de Bourgogne!

Toon: 

Pagina(s):   1 
Artikel 1 tot en met 4 (van 4 artikelen)