Domaine de la Rablais

Gelegen in de Tourainestreek ligt Domaine de la Rablais. Een familiebedrijf sinds 1790! Ooit begonnen met een paar hectaren wijngaarden is dit domein nu uitgegroeid tot 50 hectaren wijngaarden gelegen op de heuvels langs de rivier de Cher in de buurt van het beroemde Château Chenonceau.

Ooit hebben de eerste generaties van dit wijndomein gewerkt op dit befaamde Château Chenonceau. Als dank hiervoor hebben zij toen een aantal hectaren met wijnranken gekregen van de toenmalige kasteelheer. Hierop staan nog steeds wijnranken geplant die zorgen voor de prachtige Touraine Chenonceaux wit en rood.

Op dit moment wordt het domein geleid door 1 van de achterkleindochters Carine en haar zwager Sebastien. De rest van de familie is ook werkzaam in het bedrijf. Hun filosofie richt zich op het maken van kwaliteitswijn die qua smaak typerend is voor de Touraine streek met respect voor natuur en milieu. Uiteraard maken zij geen gebruik van bestrijdingsmiddelen en zorgen zij ervoor dat de overige natuur ook haar gang kan gaan op hun percelen. Dit houdt in dat zij tussen de percelen met wijngaarden ook kleine bossen hebben liggen waar herten leven die zich kunnen voeden met mais en appels die speciaal voor hen geplant worden. Zo blijven zij af van de heerlijke druiven. Ook zijn er bijenkorven aanwezig en wordt ervoor gezorgd dat de vogelstand in tact blijft.

Deze filosofie sluit uiteraard naadloos aan bij de filosofie van Droom-Wijnen, en daarbij maakt deze familie prachtige typerende Touraine wijnen. Een mooie aanwinst dus!

Het domein van 50 hectaren is gelegen op de zuidelijke overs van de rivier de Cher op klei- kiezelgronden op hellingen die perfect gericht zijn op de zon. De rivier de Cher zorgt in de zomer voor afkoeling van de wijngaarden zodat de zuurgraad optimaal is. In de winter zorgt de warmere rivier ervoor dat de wijngaarden niet bevriezen.

Toon: 

 • Touraine Sauvignon Blanc

  €9,95

  BestelDetails
 •  
  Touraine Sauvignon Blanc

  €9,95

  Bestel

  Details

 • Cabernet Franc VdP Val de Loire

  €10,65

  BestelDetails
 •  
  Cabernet Franc VdP Val de Loire

  €10,65

  Bestel

  Details

Pagina(s):   1 
Artikel 1 tot en met 2 (van 2 artikelen)