€22,50 

Viña Aromo
Aromo Barrel Selection - The White (Chardonnay)

Aromo Barrel Selection - The White (Chardonnay)

In 1922 heeft de Franse familie Estansan Viña El Aromo gesticht. Zij hadden al meteen in de gaten dat de Maule Valley een enorme potentie had en heeft en prachtige wijnen voort te brenegn. Inmiddels is Viña Aromo nog een van de weinige familiebedrijven in Chili die volledig onafhankelijk is. Wij hebben gekozen met hun wijnen te werken vanwege de fijne kwaliteit en super goede prijzen. 

Deze Barrel Selection is een selectie van de beste Chardonnay druiven van het domein. Lichtgele kleur met een duidelijke gouden gloed en in de geur komt het rijpe tropische fruit naar voren met banaan in de hoofdrol, gekruide honing en een vleugje van het hout. De smaak is krachtig en vol maar ook fluweel zacht met een subtiele vanille toets. De finale is lang met telkens het tropisch fruit met de verfijnde en zachte zuren op de voorgrond.
De druiven voor deze wijn komen van de beste wijngaarden. De vinivicatie vond plaats op eikenhouten vaten en heeft daarna nog voor 4 maanden gerijpt op het eigen bezinksel (lie) De totale rijping vond plaats in 30% Frans eiken en 70% Amerikaans eiken. De wijn is slechts heel licht gefilterd.

Klik hier voor meer informatie en andere wijnen van Viña Aromo.

 Wijnsoort Wit
 Kenmerk Droog
 Land Chili
 Herkomst

DO Maule Valley

 Druiven 100% Chardonnay
 Serveertemperatuur 10-12 °C
 Lekker bij

Als terras en party wijn, bij rijke salades, pittige zachte kaas, gevogelte en vis met een rijke saus.

Klik hier voor meer informatie over het oogstjaar.

 €22,50 
Vraag over dit produkt