€22,50 

Viña Aromo
Aromo Barrel Selection - The Blend

Aromo Barrel Selection - The Blend

In 1922 heeft de Franse familie Estansan Viña El Aromo gesticht. Zij hadden al meteen in de gaten dat de Maule Valley een enorme potentie had en heeft en prachtige wijnen voort te brenegn. Inmiddels is Viña Aromo nog een van de weinige familiebedrijven in Chili die volledig onafhankelijk is. Wij hebben gekozen met hun wijnen te werken vanwege de fijne kwaliteit en super goede prijzen. 

De Barrel Selection is een prachtige blend van Cabernet Sauvignon, Carménère en Petit-Verdot. Het is een complexe wijn met in de geur donker fruit, specerijen maar ook iets van tabak. De smaak is rijk en intens met een mooie balans. De finale is lang met tonen van rijp donker fruit.
De druiven voor deze wijn komen van de beste wijngaarden met een lage opbrengst van slechts 45 hl. per hectare. Na de vergisting is de wijn overgeplaatst naar eikenhouten vaten. 1/3 van de wijn in nieuwe vaten, 1/3 in gebruikte vaten van 1 jaar en 1/3 in gebruikte vaten van 2 jaar waarbij alle wijn een rijping heeft gehad van 14 maanden. Daarna is de blend gemaakt zonder klaring.

Klik hier voor meer informatie en andere wijnen van Viña Aromo.

 Wijnsoort Rood
 Kenmerk Droog
 Land Chili
 Herkomst

DO Maule Valley

 Druiven Cabernet Sauvignon, Carménère en Petit-Verdot
 Serveertemperatuur 16-18 °C
 Lekker bij

Verdient een complex en gekruid gerecht en ideaal bij harde kaas.

Klik hier voor meer informatie over het oogstjaar.

 €22,50 
Vraag over dit produkt