€14,95  €12,50 

Matetic Vineyards
EQ Coastal Sauvignon Blanc

EQ Coastal Sauvignon Blanc

OP=OP!
Nu nog op voorraad:
 5 flessen

Dit is een wijn uit de EQ serie van Matetic. EQ is een afkorting van Equilibrio en betekent balans. De EQ serie staat voor evenwichtige en uitgekiende wijnen. Eigenlijk dus een soort van Premier Cru's van Matetic. De druiven komen van de allerbeste percelen en bodemstructuren, meestal net iets hoger gelegen of meer specifieke bodemstructuren met lagere opbrengsten. Dit zorgt dan weer voor meer concentratie en expressie.

Wat een heerlijk frisse Sauvignon Blanc is dit, zeg! Een levendige geur met wat grassige tonen, hinten van asperge en doperwt. De aanzet is uitbundig en opwekkend fris. Een zeer zuivere wijn met een flinke concentratie die naast de mooie zuren kruidigheid, pit en bite heeft met een wat ziltige en minerale toets. Waanzinnig lekker! Deze wijn is een geweldige oppepper waar je echt een ander mens van wordt!

De druiven zijn afkomstig van de Casablanca Valley, vlak langs de kust waardoor de druiven meer frisheid ontwikkelen. Een gedeelte heeft een gisting ondergaan in Franse eiken vaten en een ander deel in RVS vaten. Na de fermentatie heeft de wijn 7 maanden gerijpt op zijn eigen bezinksel.

Klik hier voor meer informatie over Matetic.

 Wijnsoort Wit
 Kenmerk Droog
 Land Chili
 Herkomst

D.O. Casablanca Valley

 Druiven 100% Sauvignon Blanc
 Serveertemperatuur 10-12 °C
Deze wijn is ook in onze winkel verkrijgbaar.

Klik hier voor meer informatie over het oogstjaar.

 €14,95  €12,50 
Vraag over dit produkt