Cappello

Fernanda Cappello, van oorsprong een architecte, is het avontuur aangegaan en produceert nu wijnen van topkwaliteit.

Haar wijnhuis bestaat uit 135 hectare vlak land, van welke 126 ha is aangeplant met druiven. Van bovenaf gezien, kun je zeggen dat de wijngaarden zich bevinden midden in de ‘Magredi’ tussen de Cellina en Meduna riveren; op de voorlopers van het Friuli gebergte, bij Sequals, op een vlak plateau bestaande uit dolomitische kalksteen fragmenten. het domein bevindt zich ten noorden van de DOC Friuli Grave, het gebied geniet voordelen omdat de bodem kan worden vergeleken met dat van de “Graves” in Bordeaux. In sterk contrast tot andere vlakke stukken grond, kan dit gebied bestaande uit arme, dolomitische kalksteen fragmenten, wijnen produceren van hoge kwaliteit dankzij de stenen die overal verspreid door de wijngaarden liggen. Deze stenen reflecteren het licht en stoten warmte af welke de druiven gebruiken om hun optimale rijpheid te verkrijgen.

Het karakter van de druiven ontstaat door twee natuurlijke aspecten: de Alpenbries van Val Tramontina welke de wijngaarden ventileert en een micro-klimaat creëert welke droog genoeg is om gezonde druiven te produceren. En de stenen, welke overal in de wijngaarden liggen en welke contribueren aan de zogenaamde ‘mineraliteit’ in de wijnen.

De druiven worden vroeg in de morgen geoogst. Dan worden ze gekoeld tot een lage temperatuur waar ze macereren op een gecontroleerde temperatuur voor een bepaalde tijd, om optimale aroma’s te verkrijgen. Vervolgens worden ze voorzichtig geperst en wordt de most geklaard door statische decantering. Vergisting wordt uitgevoerd op een gecontroleerde temperatuur van 17-18° C in RVS tanks. Vervolgens verblijft de wijn op zijn bzinksel ‘sur lie’ voor ten minste 6 maanden.

Toon: 

 • Friulano DOC Grave

  €9,95

  BestelDetails
 •  
  Friulano DOC Grave

  €9,95

  Bestel

  Details

 • Pinot Grigio DOC Grave

  €9,95

  BestelDetails
 •  
  Pinot Grigio DOC Grave

  €9,95

  Bestel

  Details

Pagina(s):   1 
Artikel 1 tot en met 2 (van 2 artikelen)